True

Bij The Travelling Nut staat de kwaliteit van de ingrediënten voorop, want wij geloven dat alleen dan het gedachtegoed van biodynamische of biologische landbouw het begin is, een vanzelfsprekendheid is en niet een doel op zich. 

Wanneer we tijdens reizen bepaalde smaken tegenkwamen waar de direct verzot op raakte, zochten we naar gelijkgestemde producenten die op een sociaal en ecologisch verantwoorde wijze, de perfecte momentopname van smaak verkregen uit ingrediënten in optimale conditie, konden maken door slimme en duurzame manieren te vinden voor het verpakken en of verwerken.

Zoals het Fountain of Youth kokoswater, dat op de plantage, opaque, oftewel vrij van zuurstof, wordt ingeblikt, in het  100% te recyclen tin-plaat blik, en zo geen conserveermiddel als citroenzuur of ascorbinezuur hoeft te worden gebruikt. 


Moeder Natuur heeft het zo geregeld, dat planten de lekkerste vruchten maken, zodat hun zaden verspreid zullen worden.
En het enige wat wij hoeven te doen, is beter zoeken naar gebieden waar de condities optimaal zijn, zodat de kwaliteit het hoogste is en de smaak het beste is, en er niets meer toegevoegd hoeft te worden. 


Wij hebben ervoor gekozen om voornamelijk met onafhankelijke producenten te werken en voornamelijk met merken, die we zelf importeren en distribueren.

We delen niet alleen de liefde voor de dranken, maar ook andere interesses, zoals eten, muziek en kunst. 

Hierdoor is het makkelijker om partners te vinden, die deze interesses ook delen, waardoor de kans groter is dat de producten,  die we aanbieden, het ook goed bij hen zullen doen.

Door samen te werken met merken waar geen grote investeerders achter zitten, hebben we de vrijheid om zo te werken, zonder dat er aandeelhouders druk uitoefenen, zodat we samen echt iets kunnen opbouwen en het verhaal van onze partners versterkt kan worden, en diens gasten een keuze hebben aan onderscheidende heerlijke en eerlijke dranken. 

Michelberger's Fountain of Youth(DE)

Een 100% natuurlijk kokoswater uit een kleine regio in het Zuiden van Thailand. 

Harvested and canned the same day for absolute freshness and packaged in the 100% recyclable tin-plate tin, without any additives.

Not only super pure, full of electrolytes, but also sustainable.

Ideal for during, before or after exercise, as an anti-hangover breakfast or in your favorite smoothie.
 

ROY KombuchaDE)

At ROY Kombucha they brew delicious organic canned kombuchas in flavors such as Lemon, Raspberry and Ginger, but also special limited editions in collaboration with other producers such as coffee roaster The Barn or tea specialty store Paper & Tea.

Taunusquelle Premium Water(DE) 

Spring water from the untouched nature of the Taunus Mountains in Germany.

These luxurious premium waters have been in the ground for thousands of years, which brings out the minerality beautifully, and they are ideal to serve with fine wines.

The luxury faceted bottles give a glass of water a new dimension.

Michelberger Booze(DE) 

The other special drink concept of the Berlin Michelberger Hotel collective.

In collaboration with PSM, Berlin's oldest distillery, they have brought two old recipes back to life after 300 attempts, resulting in the Forest and the Mountain. A herbal liqueur and schnapps.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.