True

Bij The Travelling Nut staat de kwaliteit van de ingrediënten voorop, want wij geloven dat alleen dan het gedachtegoed van biodynamische of biologische landbouw het begin is, een vanzelfsprekendheid is en niet een doel op zich. 

Wanneer we tijdens reizen bepaalde smaken tegenkwamen waar de direct verzot op raakte, zochten we naar gelijkgestemde producenten die op een sociaal en ecologisch verantwoorde wijze, de perfecte momentopname van smaak verkregen uit ingrediënten in optimale conditie, konden maken door slimme en duurzame manieren te vinden voor het verpakken en of verwerken.

Zoals de manier waarop het kokoswater van Fountain of Youth in tin-plaat blik op de plantage in Thailand zuurstofvrij wordt verpakt en zo geen conserveermiddel mee gebruikt hoeft te worden, of Brand Garage, dat een bedrijf heeft gevonden dat als enige in de wereld een manier heeft gevonden om de natuurlijke oliën en pectine uit de schil van citrusvruchten te halen, zonder dat bitter wordt en daardoor het gebruik van citroenzuur of ascorbinezuur vermeden kan worden. 


Moeder Natuur heeft het zo geregeld dat planten de lekkerste vruchten maken zodat hun zaden verspreid worden, het enige wat wij hoeven te doen is beter zoeken, zodat we er niets aan toe hoeven te voegen. 


Wij hebben ervoor gekozen om voornamelijk met onafhankelijke producenten te werken en voornamelijk met merken die we zelf importeren en distribueren.

We delen niet alleen de liefde voor de dranken die deze merken produceren maar ook andere interesses, zoals lekker eten, muziek en kunst. 

Hierdoor is het makkelijker om partners te vinden die deze interesses ook delen, waardoor de kans groter is dat de producten die we aanbieden het ook goed bij hen zullen doen.

Door samen te werken met merken waar geen grote investeerders achter zitten, hebben we de vrijheid om zo te werken, zonder dat er aandeelhouders druk uitoefenen, zodat we samen echt iets kunnen opbouwen en het verhaal van onze klanten versterkt kan worden.

Michelberger's Fountain of Youth(DE)

Een 100% natuurlijk kokoswater uit een kleine regio in het Zuiden van Thailand. 

Geoogst en ingeblikt op dezelfde dag voor absolute versheid en verpakt in het 100% te recyclen tin-plaat blik, zonder enige vorm van toevoegingen. 

Niet alleen super puur dus, vol met elektrolyten maar ook nog eens duurzaam. 

Ideaal voor tijdens, voor of na het sporten, als anti-kater ontbijt of in je favourite smoothie. 
 

Brand Garage (DE) 

Bij Brand Garage uit Hamburg, produceren ze heerlijke natuurlijke mixers en biologische frisdranken van de beste ingrediënten die ze kunnen vinden. 

Ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten ,  zoals de pectine in citrusvruchten in plaats van citroenzuur toe te voegen. 

Wat ooit begon met het beroemde Herbal Moscow gemberbier is nu een prachtige selectie van wel 13 producten in blik en fles. 


 

Motel Beer & Coffee(DE)

Als het brouwen van heerlijke bieren niet genoeg is, kun je bij Motel Brews ook terecht voor heerlijke Nitro Cold Brews. 

Bij Motel houden ze van balans en dat is terug te vinden in hun mooie dranken.

Gebrouwen met de beste lokaal verbouwde en zelf gevonden producenten, die in prachtige blikken verpakt worden. 


Perfect dus voor de plekken waar kwaliteit en design voorop staat. 

 

ROY KombuchaDE)

Bij ROY Kombucha brouwen ze heerlijke biologische kombucha's op blik  in smaken als Citroen, Framboos en Gember, maar ook speciale limited edities in samenwerking met andere producenten als koffiebrander The Barn of thee speciaalzaak Paper & Tea. 

Herslev Bryghys(DK)

Een farmhouse brouwerij tussen de tarwevelden van Denemarken. 
Sinds 2004 brouwen ze heerlijke natuurbieren van hun eigen verbouwde biologische granen. 

Gastronomische bieren in verschillende stijlen verdeeld over een aantal series. 

Kupela(FR) 

Natuurlijke ciders geproduceerd in het Spaanse gedeelte van Baskenland met lokale ciderappel rassen. 

Generatieslange ervaring in een hedendaags jasje. 

De ciders zijn altijd natuurlijk vergist zonder toevoeging van suiker of extra gist, ongefilterd en van nature wat hoger in alcohol en frisse zuren. 

Ze hebben een wild karakter en zijn mooi in balans en komen op fles en blik. 

Ände Drinks(DE)

Bij het Berlijnse bedrijf Ände houden ze ook van reizen en laten zich inspireren door de smaken die ze zijn tegengekomen. 

De biologische frisdranken komen in smaken als Aqua Fresca Pineapple, Mandarino Verde en Limonana met Nana Munt, en zijn verpakt in de bijzondere "stubby" flesjes. 

Frederiksdal(DK)

 Bij Frederiksdal produceren ze bijzondere producten gemaakt van de prachtige Stevnsbaer kers. Wijnen, likeur, vermouth en Eau de Vie maar ook sap, allemaal van deze kers en van het hoogste niveau. 


Ingwerer(CH) 


Een biologische gemberlikeur zoals geen ander, scherp maar mooi gebalanceerd door kaneel, kruidnagel en lokale appelsap. Relatief laag in alcohol waardoor ideaal als shot of natuurlijk in een eindeloos mogelijke mixdranken. 

Michelberger Booze(DE) 

Het andere bijzondere drankconcept van het Berlijnse Michelberger Hotel collectief. 

In samenwerking met PSM, Berlijns oudste destilleerderij hebben ze na wel 300 pogingen twee oude recepturen opnieuw tot leven gebracht met als resultaat de Forest en de Mountain.  Een kruidenlikeur en schnapps. 

Taunusquelle Premium Water(DE) 

Bronwater uit de ongerepte natuur van het Taunusgebergte in Duitsland. 

Deze luxe premium waters hebben voor duizenden jaren in de grond gezeten waardoor de mineraligheid mooi naar boven komt, en ze ideaal zijn om te schenken bij mooie wijnen. 

Met de luxe facetflessen krijgt een glas water een nieuwe dimensie. 

Dryk (DK)  

Plantaardige dranken voor thuis in het cafe en op kantoor. 

Gemaakt van de  befaamde Scandinavische kwaliteit en duurzaamheid. 

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.